Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сваритися не можна помиритися  

Від того, де наші футбольні «півні» поставлять кому, залежить доля збірної України на Євро-2016  

У четвер, 12 травня, футбольні вболівальники відзначили своєрідний ювілей: до першого матчу збірної України на Євро-2016 у Франції залишився місяць. 12 червня у Ліллі “синьо-жовті” протистоятимуть не абикому, а чемпіонам світу, збірній Німеччини. На жаль, розмови зараз в українському футбольному світі зовсім не про те, яку тактику слід обрати нашим хлопцям в історичному поєдинку проти “бундестіму”. І не про те, як стримати нападника німців Мюллера і забити їхньому голкіперу Нойєру... Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко має інший головний біль - як помирити її гравців, що пересварилися між собою?

Пересварилися - це ще м’яко сказано... Наприкінці матчу “Шахтар” - “Динамо” у Львові киянин Ярмоленко вдарив донеччанина Степаненка, за якого вступився, вибігши на поле з лави запасних, його одноклубник Кучер. “Заїхав” Ярмоленку... Андрій, кілька днів подумавши, знайшов у собі сили і вибачився за свій недостойний вчинок. Скандал, здавалося б, уже почав пригасати, як тут же... вибухнув новий. Форвард “Дніпра” Зозуля, незадоволений рішенням арбітра Абдулли в кубковому матчі проти “Зорі” (на останніх хвилинах матчу суддя призначив штрафний, Тотовицький забив, до фіналу Кубка України вийшли луганці), вибіг на поле з трибун. Очевидно, завдяки дискваліфікації на цей матч Зозуля зберіг чимало сил, бо дуже активно розпочав доводити арбітрові, що той неправий. І врешті-решт Зозуля зачепив Абдуллу ногою... Роман, за його словами, відразу вибачився перед арбітрами, а згодом перепросив усіх любителів футболу. Каже, дуже хотів, аби “Дніпро” вийшов до фіналу, і не зумів приборкати зайві емоції... Ярмоленка й Кучера покарали м’яко - дискваліфікацією на три матчі. Зозулі ж може загрожувати відлучення від футболу на цілий рік... Навіть якщо той Абдулла був тричі неправий, хіба воно того вартувало? Запитання риторичне.

Михайлу Фоменкові зараз не позаздриш. Ярмоленко, Кучер, Степаненко, Зозуля - усе це ключові футболісти збірної, разом із якими її наставник пройшов нелегкий відбір на Євро. Фоменкові доведеться цих “півнів” мирити. “Шахтарів” із динамівцями, гравців “Дніпра” з гравцями “Зорі”... Михайло Іванович - психолог непоганий, футболісти йому довіряють. Залишається сподіватися на те, що досвідчений наставник збірної підбере потрібні слова. Зможе переконати футболістів у тому, що в національній збірній про усі клубні суперечки треба забути... Аби тільки Фоменкові не завадили “експерти” на кшталт Морозова! Цей горе-фахівець днями знову згадав про конфлікт Ярмоленка й Степаненка. І при цьому публічно, з телеекрана, обізвав Андрія... “футбольним бидлом”. Це вже поза рамками, це просто жах, такі речі неприпшустимі! На місці  Ярмоленка я б на цього “експерта” подав до суду.

... Свій другий матч на груповому етапі Євро-2016 збірна України зіграє 16 червня проти збірної Північної Ірландії (Ліон), а третій - 21 червня проти збірної Польщі (Марсель). 22 травня у Києві відбудуться урочисті проводи “синьо-жовтої” футбольної дружини (на підготовчі тренувальні збори). Остаточну заявку збірної на Євро має бути подано до 31 травня. Перед чемпіонатом Європи українці зіграють три контрольні матчі: 29 травня - з румунами, 3 червня - з албанцями, 6 червня з молдаванами (попередня інформація).

Схожі новини