Передплата 2024 «Добра кухня»

Нехай Тіматі Кадирову співає!

Голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook написав, що не може повірити в те, що український клуб “Ібіца”, що в Одесі, запросив одіозного російського репера Тіматі виступити у цьому популярному серед молоді закладі.

Свою точку зору Саакашвілі аргументував тим, що цей виконавець надто радикальний у своїх поглядах стосовно України. Губернатор Одеської області зазначив, що буде домагатися того, щоб артиста взагалі не пустили в країну. 

Концерт Тіматі в “Ібіці” був запланований на 21 серпня. Та адміністрація клубу вже написала листа губернатору, у якому йдеться про те, що виступ Тіматі відмінено. Керівництво закладу пояснило, що запросили Тіматі лише через те, що репер щороку виступає у них, і вони не розглядають політичних поглядів артистів, які тут виступають. 

Добре, що хоч Михаїл Саакашвілі реагує на те, хто приїжджає до нас в Україну. Голова Одеської облдержадміністрації не лише не закриває очі на контрабанду, якій намагається “перекрити кисень”, чи на незаконно захоплені території на узбережжі Чорного моря і зробити вільний вхід одеситам та гостям міста до моря, а й на такі, здавалось би, другорядні речі, як-от виступ якогось артиста у нічному клубі. Але чому “другорядні”? Відколи це культура стала другорядною?! 

Якось Тіматі у своєму  Instagram написав: “Ми (Росія і Україна) як брати-близнюки, багато у чому дзеркально відображаємо одне одного. Повірте, ненависті до українців в Росії не було і нема. Є нескінченна гіркота через те, що там відбувається. Як у сім’ї, де молодший брат тяжко запив або сів на наркотики”.  Якщо “молодший брат запив чи підсів на наркоту”, як пише Тимур Юнусов зі сценічним псевдонімом Тіматі, то для чого їхати до нього заробляти “українське бабло”? Кажуть, гроші не пахнуть. Це правда. Якщо з закривавлених рук свого дружбана Рамзана Кадирова прийняв у подарунок  YotaPhone і гордиться “високим званням” заслуженого артиста Чечні, яке Кадиров присвоїв Тіматі минулого року, то нехай співає “частушки” на тій території, де нема “молодшого брата, який сів на стакан”!

Дивує не лише нахабство Тіматі, а й, м’яко кажучи, недалекоглядність власників нічного клубу. Невже не розуміють, що, запрошуючи цього скандального співака-українофоба, принижують і себе, і своїх клієнтів?.. Краще б запросили на сцену “Ібіци” Земфіру, яка на концерті у Грузії підтримала Україну, піднявши під час свого виступу український прапор. Або, скажімо, Андрія Макаревича, який одним з перших відкрито висловлювався на підтримку українців і засуджував напад Росії на нашу країну! До речі, Макаревич недавно разом з українською групою “Гайдамаки” випустив нову пісню “Тільки кохання примусить залишитися живим”, яку виконав трьома мовами — українською, польською і російською.

Схожі новини