Передплата 2024 ВЗ

У Митному союзі будемо... «демографічним кордоном» проти китайців?

На круглому столі «Євразійський Союз: утопія чи реальність?» у Південному федеральному університеті (Ростов-на-Дону) з цікавою заявою виступив промовець Антон Бредихін.

Презентуючи проект «Єрмак 2.0” (про регулювання міграційних потоків у Сибір і на Далекий Схід), цей Бредихін, повідомив “Укрінформ”, заявив: «Базова суть питання полягає у створенні сприятливої основи для міграції (на початку трудової) на територію Північного Сибіру 7 млн. українців... на Південь Сибіру і в Забайкалля — 3,5 млн. кавказців, і... розселенні шляхом перенаправлення міграційних потоків із Центральної Росії в Зауралля 5 млн. таджиків і киргизів». За словами учасника круглого столу, «лише так... можемо створити перший демографічний кордон проти китайського напливу».

Перша реакція — прізвище Бредихін цьому Антонові дісталося недарма! Бо ж верзти такий “брєд” нормальна людина не може... Хто він такий? В інформаційних повідомленнях іменувався як “секретар Ростовського регіонального відділення «Російський Соціально-Консервативний Союз» партії «Єдина Росія». Очевидно, той “союз” — якась структура “єдиноросів” — правлячої у Російській Федерації партії.

Бредихін, рознюхали в інтернеті, людина дуже молода, тож не можна виключати, що ідеї про створення україно-таджицького “демографічного кордону” — його власні “брєдові” фантазії... А якщо ні?

Коли в Україні говорять про Митний союз і майбутнього наступника МС, Євразійський Союз (намір створити його підтвердив днями на прес-конференції президент РФ Володимир Путін), то звертають увагу головно на політичні й економічні наслідки можливого вступу Києва до Митного союзу. А між тим, такий вступ мав би ще один вимір — демографічний. На величезному просторі від Уралу до Тихого океану нині живуть лише близько 15 мільйонів росіян. А з того боку кордону — кількасот мільйонів китайців! Вони не сидять на місці, активно перебираються до Росії — легально й нелегально. У Сибіру вже не один десяток китайських поселень, у кожному з яких — десятки, якщо не сотні тисяч іммігрантів із Піднебесної... Як протистояти цій навалі? Оскільки народжуваність у Сибіру не зростає (навіть якби зростала, китайців все рівно набагато більше), єдиний вихід — завезти у Сибір мігрантів, які створять той самий “демографічний кордон”... То може, Бредихін не дурний, а просто не досвідчений? Не знав, наївний, що партійні документи з грифом “для службового користування” зовсім не обов’язково один до одного у власний проект передирати...

Потенційні мігранти з України Росії п отрібні найбільше. Зменшення кількості населення відбувається в Росії головно за рахунок зменшення кількості етнічних росіян. Натомість кількість представників багатьох неслов’янських народів Росії — збільшується. За підрахунками російських демографів, уже невдовзі більшість призовників у російське військо будуть мусульманами. А десь так року до 2050-го іслам сповідуватиме понад половина населення Російської Федерації... Вступ України до Митного, а згодом і до Євразійського Союзу суттєво збільшив би відсоток слов’ян у цих утвореннях. І це вже українцям вирішувати, чи посміхається їм перспектива стати антикитайським “демографічним кордоном”...

Схожі новини