Передплата 2024 «Добра кухня»

За що варто любити зиму?!

Ось і прийшла календарна зима — 1 грудня. Признаюся, я зими не люблю. Для мене, людини теплолюбної, було б ідеально, якби цілий рік було спекотне літо. Пара кісток не ломить! Але оскільки у відомій пісні з улюбленого кінофільму співається, що у природи немає поганої погоди, нічого не залишається як... полюбити зиму.

Тож давайте разом поміркуємо, за що варто любити зимоньку-зиму?

Насамперед за довгий ланцюжок свят! А хто ж свят не любить?! В Україні жартома кажуть: “від Романа до Йордана — українська Рамадана”. Для економіки цей затяжний груднево-січневий цикл гулянь, звичайно, пагубний, але для українського народу — віддушина!

Для тих, хто любить активний відпочинок, сніжна зима — це рай. Я, щоправда, не до активного відпочинку, але післятривалого наполягання друзів таки здалася і два роки тому вперше(!) стала на лижі. Не скажу, що після того стала гірськолижною фанаткою, але катання мені сподобалося. Навіть не стільки катання на лижах, як сама атмосфера! А особливо момент, коли знімаєш лижі та лижні чоботи і йдеш пити глінтвейн... Якщо ви досі жодного разу не з'їхали бодай з маленької гірки, мусите це зробити цієї зими. Боїтесь лиж? Є санки, клейонка, зрештою, ваша “п'ята точка”... Можна згадати дитинство і побавитись у сніжки. Це весело і корисно для здоров'я. Адже активні вправи на свіжому повітрі поліпшують кровообіг, додають організму кисню, а відтак зміцнюють імунну систему! Морозне повітря взагалі корисне для здоров'я і, на відміну від плаксивої погоди, не сприяє простудам. Тому в холодну пору року не варто ховатися вдома. Але пам'ятайте про відповідний одяг. Лікарі радять одягатися за принципом цибулі, тоді не змерзнете і завжди зможете зняти зайву одежину, якщо стане душно. До речі, взимку треба дотримуватися збалансованої дієти, щоб відповідною їжею розігрівати організм зсередини та підтримувати його вітамінами. Обов'язково їжте каші, рибу, овочі, часник.

І найголовніше — якнайчастіше притуляйтеся до близьких: батьків, чоловіка, дітей... Таке тепле родинне спілкування впливає позитивно на самопочуття, додає життєвого тонусу і приводу тішитися життям. Зрештою, найбільше гріє.

Схожі новини