Передплата 2024 «Добра кухня»

Хто підриває імідж України?

Нардеп-”регіонал” Леонід Кожара розкритикував членів ЦВК, які підписали протокол про результати виборів у багатомандатному окрузі з особливими думками (не підписати не могли — закон такої можливості членам ЦВК не надає). Мовляв, насправді ці особливі думки з явилися тільки тому, що ці п’ятеро членів Центральної виборчої комісії делеговані в цей орган опозицією.

Ось вони й працюють на опозиціонерів, допомагаючи “дискредитувати вибори, проявляючи повну зневагу до волевиявлення громадян”.

Серед п’ятьох членів ЦВК, що висловили, підписуючи протокол, особливі думки, був і заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера. Він, зокрема, наголосив на скандальній ситуації у 94-му виборчому окрузі, де безпідставно не були враховані голоси близько 30 тисяч (!) виборців. Як результат, народним депутатом стала, фактично програвши вибори кандидату від “Батьківщини” Віктору Романюку, кандидат від ПР Тетяна Засуха. Кожара впевнений, що позиція Магери щодо 94-го — наслідок його опозиційного “походження”. Але ж дивіться, що заявив із приводу виборів у 94-му голова ЦВК Володимир Шаповал: “Я ініціюватиму розгляд справи щодо порушення присяги тими суддями Київського окружного адмінсуду, які ухвалили це рішення”, — заявив голова ЦВК. Очевидно, ситуація на 94-му окрузі — справжнє свавілля, що не лізе у жодні ворота! 30 тисяч голосів виборців коту під хвіст — такого в історії українських виборів і не пригадати...

Вищезгагаданий пан Кожара вважає особливі думки п’яти членів ЦВК “політичними заявами”. За словами нардепа-”регіонала”, “будь-які непродумані легковажні політичні заяви підривають імідж України у світі”... Як же люблять у нас оперувати цим “іміджем України”! Аби його не кривдити, треба було організувати чесні й демократичні парламентські вибори. А не влаштовувати на мажоритарних округах вакханалію, яка змусила спостерігачів від поважних європейських інституцій говорити “про крок назад на шляху розвитку демократії”.

Схожі новини